God Jul och ett Gott Nytt År

God Jul på dig. Ät gott och umgås,varva ned och stressa av. Läs en god bok och lyssna på lite musik, du har ju fått en del tips att ta dig igenom av bloggaren. Jag tar nu lite paus över helgerna med blogginläggen. Återkommer de första dagarna i januari. Ha det bra!
PS Sätt nedanstående lista på Repeat och Shuffle så blir allt bra!
 

Sökandet efter den perfekta köttbullen

 
Det råder lite okunskap hur man gör perfekta julköttbullar, det vill gärna besserwissern rätta till. I en hel del recept står blanda ihop alla ingredienserna med köttfärsen, FEL, FEL, FEL! Ordningen är viktig.
Du blandar färsen med salt först och rör om ordentiigt. Då binder saltet fukten och du får köttbullar som håller samman hela vägen till gapet. Därefter blandar du i ägg, rör om ordentligt. Binder ytterligare.
Ströbröd, gräddmjölk som stått och svällt i 10 min därefter, rör om med riven lök. Därefter är det dags för resten av smaksättningen. Alltså;
  • 1 kg köttfärs (50% blandfärs, 50% nötfärs) blandas med 2-3 tsk salt. Rör om
  • Låt ca 1 dl ströbröd svälla i 1 dl mjölk och 1 dl grädde.
  • Blanda i 2 ägg i smeten
  • Riv ca 1½ lök och blanda ned med gräddmjölken.
Nu är det frågan vad du ska krydda med? Min mamma (som naturligtvis gjorde den perfekta köttbullen) hävdade att det skulle vara vitpeppar och kryddpeppar och kanske lite oväntat ingefära! Blandar du i ½ tsk socker och senap så höjer du smaken ytterligare.
Får man bjuda på ett tips som du inte bett om. Grädda köttbullarna i ugnen 5 min i 225 grader på plåt med bakplåtspapper, förvara i kyl/frys så kan du bara steka upp när det är dags för frosseriet. Lycka till och God Jul!

Saker man kan göra som pensionär del 3

Man kan gå till Stora Torget kl 13 en vardag och lyssna och se på kändisarna i Musikhjälpen, instängda i sin insamlingsbur denna vecka. Vi fick se och höra Ane Brun framföra två akustiska låtar alldeles gratis. Sen fick vi och mellanstadieeleverna som trängdes längst fram vara med i TV, se bild! (men borde inte eleverna vara på lektion så dags, annat var det på min tid!. )De va nästan som Woodstockfestivalen 1969 " Six days of peace and music" skulle man kunna travestera. Men bra måste man säga att det är, buskapet pumpas verkligen ut och in i nästa generation och att gå via känslor burna av musik är verkligen ingen dålig idé..
 
 Se Da Flows grymma Flashmob onsdag kväll, då skulle man vart där!