Whisky för 1600 kr /liter.... Någon?

 
Box destilleri
Från Ångermanälvens allra kallaste och djupa fåror tas kylvattnet till  Box destilleri. Där görs varje dag en"batch" på 600liter att destilleras till sprit. Sen ska det som blir färdig whisky ligga på 200 eller 40liters fat, svensk ek, sherryfat eller bourbonfat i minst 3 år. Ett intressat besök där guiden Johanna berättade allt om en långsiktig och rejäl satsning på kvalitetswhisky. Jodå,provsmakning efteråt.Väldigt god sa jag som inte körde. Rekommenderar den som lagrats rökt på bourbonfat.
Du kan beställa redan nu på systemet. En halv liter för 837kr. Som hittat, vad ska inte den som lagrats riktigt länge komma att kosta. Min enkla smak, god single malt Highland Park för en betydligt mindre kostnad, räcker för mig.
Box på systemet
Highland Park

Drinkar med Annika

 
I sommar har jag fått provat ett par nya drinkar där fram för allt min favoritbartender Annika varit inblandad. Dry Manhattan, Vesper (jo den från 007 - Casino Royal). Har även provat Absinth (68%!) vilket gav ovannämda bartender hjärtklappning och sömnsvårigheter. Har även blandat till en riktigt god Hallonmojito enligt recept i Corren.

100 fantastiska målningar

 
Jag reste till Stockholm över dagen. Ingen dum idé att Nationalmuseum plockar ut några av gobitarna när de stor-renoverar till 2018. Om man tänker på Louvren i Paris med många tusen målningar där utmattade turister tar sig igenom sal efter sal på jakt efter världens mest berömda tavla - Mona Lisa, så är detta en bättre idé. Dessutom har de låtit andra än konstexperter kommentera och reflektera över ett antal. Där finns tankar av Petter, Tomas Bannerhed m.fl. Sevärt och läsvärt.
Där finns Hill, Roslin, Liljefors m.fl. och affischbilden på älvor i neligé av Blommér.
Utställningen