Ruta de la Tapas


För 13:e året ordnas Ruta de la Tapa i Torrevieja ett par långhelger i november. En massa restauranger väljer ut ett par tapas, nyskapade eller traditionella och erbjuder dem för 2 - 2,5 € inkl ett glas. Du går från ställe till ställe, det finns över 50 att välja på! När du vandrar fram mellan läckerheterna förväntas du inte bara njuta utan också tänka klart över vilken du bedömer som den allra bästa. Du har din blankett med stämplar redo och vem vet det kanske blir " Tostas de gambas y pimientos" som vinner eller min favorit " Delicias del meditterraneo" (bilden). Glad och mätt vet jag i alla fall att man blir.

KL 16:48 +24 grader


Bevis är denna termometer på en vägg på Ronda Jose Samper Garcia 59. På några timmar förflyttas från gråväder till sensommar. Pensionärstillvaro när den är som mest tilltalande. Jobbar på solbrännan för att komma ikapp min värd, Göran Alden. Idag kvitterar vi ut en liten hyrbil så kan jag fortsätta rapportera från trakterna kring Costa Blanca, bra va! ☀️

Björk - 50 - Grattis!

 
Hej Björk Guðmundsdóttir !
Hur är det på din stora dag? Fullt med folk i lägenheten i Reykjavik som ska gratta eller har du gömt dig ute på landet nånstans? Själv tyckte jag det var kul att fylla 50, en del att ordna men med vänner på plats blir aldrig för mycket. Jag skriver till dig inte bara för att gratulera utan också deklarera min oreseverade beundran för dig, en skapande människa i ständig rörelse. Jag följer dig och köper allt du ger ut musikväg. Du är faktiskt den enda jag följer på Twitter då och då. Och när din senaste skiva Vulnicura kom i stråkversion härom veckan var jag på nätet och handlade.
Minns mycket väl din Debut från 1993, den spelades en hel julhelg när jag firade hos min bror. Tillsammans med Greatest Hits är den en lätt ingång till din musikvärld. Lättare att förstå sig på en del annat du gett ut, men aldrig stillastående och ointressant. Fullständigt kompromisslöst, dina scendräkter, skivomslag är ett ett stort konstverk i sig. Omslaget till Vulnicura från i år är så vackert och skilsmässo-smärtsamt att det gör ont att lyssna på skivan. Jag har hört dig live en kväll i Stockholm för några år sedan, med blå golvmopp på huvet, i en dräkt som var en korsning mellan julgran och medicinmansdräkt från det okända Afrika. Magiskt, en av mina bästa konserter någonsin. Hoppas vi ses snart igen! Tills dess hoppas jag du har det bra och tar hand om dig.

Hälsningar Tomas