Inpå knuten 27 - 30 januari

 
Från idag fredag kan du vara med och räkna! Sveriges Ornitologiska Förening organiserar fågelräkning vid vintermatningen utanför fönstret. Hur många talgoxar hittar vi år? Kommer man och se en enda gulsparv?
Trender i antalet ger tips om miljöförändringar och så är det kul förstås. Som pensionär har man tid att mata ordentligt, man får klart dåligt samvete om fröna tar slut.
Solrosfrön för blåmesar, talgoxar och nötväckor, hampfrön för mesar och finkar, äpple till koltrastarna och lite nötter till ekorren, men han räknas inte.
All info om hur du räknar och rapporterar på birdlife.se 
 
 
 

A resistance with laughs is irresistible!

Nog med Trump kan man tycka. Han kommer inte att få fylla denna blogg med skit, detta är ett undantag. Helgens anti Trumpdemonstanter verkar ha en god portion humor. David Byrne (jo den gamle Talking Heads-hjälten) delade med sig av roliga demonstrationsskyltar som du garanterat inte sett i svenska medier. Håll till godo; motstånd med humor - oemotståndligt! Alla bilder från davidbyrne.com 
  
 
  
   
 
  
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snickra bör man annars dör man...

 
Lusten att bygga och snickra ärvde jag nog av min pappa. På sjuttiotalet minns jag bruna fåtöljer med gröna manchesterkuddar. De höll inte så länge. Många varianter på stereobänkar har det blivit. Minns en jättekonstruktion som rymde förstärkare, alla skivor och inbyggd belysning från samma period. Den krävde flera man vid förflyttning och krossade armaturen i åtminstone en trappuppgång när spånskivorna skulle byta bostad.
Nu går det lite bättre, man har lärt sig en del, men det är lika roligt att hitta på och försöka göra nåt användbart. Några bra maskiner, en bra lokal och rejält med tid så..
Just nu står denna konstruktion i min lilla snickarverkstad och blir väl klar om nån vecka eller så. Det ska bli ett  ΨšΩφφæΓ.