Det finns mycket kvar...

 
Det finns mycket kvar att berätta från LA men det får bli en annan gång.
T.ex. om kvinnan som frågade oss: "Is this the Pacific Ocean?"
eller om årets häftigaste konsert - King Crimson på Greek Theatre LA
eller festivalbesök på Arroyo Seca Weekend med Tom Petty & Heartbreakers
eller om den coolaste bilbana jag sett, kanske om en dansk stad som hette Solvagn eller Korean BBQ, eller varför inte rekommendera min reselitteratur "Är vi framme snart?". 
Nu tar jag paus från bloggandet och pustar ut hemma i trädgården och kajak. Vi ses om en dryg månad hoppas jag. Runt 10 augusti är jag åter. Vi ses.
 

Waiting for the bus

Allmänna kommunikationer hade vi inte hört så mycket gott om innan vi började använda dom. Buss 76 ned mot Downtown läng Valley Bd kommer varje kvart, kostar nästan inget för pensionärer utanför rusningstid, har gott om plats, WiFi och AC. Det finns tunnelbana och pendeltåg som man betalar med samma "tapcard". Med andra ord ungefär som överallt annars i världen, med en viktig skillnad. Vi har aldrig behövt stå och ingen annan passagerare heller. Los Angeles-borna verkar mycket hellre sätta sig i bilkö, i värmen, i en sex filer trögflytande massa för att sen leta p-plats.
Vi fattar inte riktigt.

Fantastiska museer

 
 
I Los Angeles har jag hittills imponerats av 4 museer. Fina, i vissa fall spektakulära byggnade placerade runt om denna jättestad. De har alla anlagts med hjälp av jättedonationer av pengar och konst som speglar ett liv hos framgångsrika kapitalister. Och sämre saker kan man ju lägga sina pengar på.
Huntington Gardens, library och museum är det enda som tar inträde. En fantastisk kaktusträdgård och en samling gamla böcker- Gutenbergs bibel och Shakespear i orginalupplaga -wow.
Norton Simon museum - underbar samling av europeisk konst, van Gogh i kanonform!
Paul Getty Center är en jätteanläggning, moderna läckra  byggnader och en riktigt snygg trädgård. Man betalar för Parkering, det är allt.
Och så det senaste,The Broad, mitt i Downtown. Häftig arkitektekttur med kanske den läckraste samlingen modern konst jag sett. Vi trodde det skulle bli en prövning - men det blev en uppenbarelse.
 
överst t.v. Huntington Botanical Gardens, t.h. Van Gogh på Norton Simon
nederst t.v. Getty Garden t.h. Koons på The Broad.