Första december - Adventskalender!

 
Från slutet av 90-talet och nåt decennium framåt var jag i högsta grad aktiv inom IT i utbildningen. PC slog igenom stort tillsammans med det nya World Wide Web. En intresserad rektor skickade mig på utbildningar som Datorn i utbildningen. Tillsammans med en datakunnig kollega skapade vi fungerande nätverk mellan skolorna inom rektorsområdet innan ens nätverk var påtänkt inom Linköping kommun. Ideer kläcktes på löpande band tillsammans med intresserade kollegor. En del var lysande och höll länge om jag får säga det själv. Jag höll kurser, och brann för detta nya i skolan. Blev handledare runt sekelskiftet och fortsatte i nåt som mer och mer blev vardag i skolan, datorer i varje klassrum, en projektor i taket för att visa  alla. Släppte väl inte taget förrän iPad anlände på bred front och yngre krafter tog vid. 
Minns speciellt hur jag skapade en adventskalender för eleverna. Kalendern låg på en diskett och varje dator på skolan fick var och varannan morgon laddas in med nya luckor. Tog en stund att starta datorer och  vandra genom morgontomma korridorer, Windows 3 och disketter - ja det var en härlig tid. Något år senare låg kalendern på webben och då var det andra skolor som började följa den, minns hur min kollega Ingrid satt och sjöng julsånger tillsammans med sina elever vid kalendern istället för att ha specialundervisning, underbart. Men det är  inte mer än typ 20 år sedan, det känns som en evighet.
Nu mera kan man sköta det hemifrån via färdiga verktyg så på fredag - första december är det dags igen. Adventskalender!
Mitt huvudbudskap då som nu: den svenska  tomten är inte stor, fet, röd och bullrig. Han är lite småsur, grå och liten och smyger runt gården vid skymning och gryning. Men lite mer vuxeninnehåll denna gång, men lite barnsligt också - jag lovar.
Kalendern följer du naturligtvis här i After Work- bloggen eller direkt via denna länk.
Adventskalendern After Work
Varje dag en ny lucka fram till julafton. För den fjärddel av er som följer bloggen via telefon blir det kanske lite trångt med luckorna, större skärm rekommenderas och kom ihåg  - inget tjuvtittande i luckorna för då blir tomten sur.

Om bloggen After Work

 
Ibland tittar jag på statistiken för min blogg. 10 besökare om dagen i snitt, 282 sidvisningar sista månaden är helt ok tycker jag, där brukar det ligga. Klart inget att jämföra med Blondin Bella eller Pewdiepie på You Tube och nu ser jag att man ska rösta om årets blogg i mitt bloggverktyg blogg.se . Den omröstningen är uppdelad på olika områden.
Årets fotoblogg - där verkar det vara småfåglar i trädgården som gäller, men det har ju jag med ibland. Årets matblogg - där är det cupcakes i parti och minut, varför inte med en tomteluva på, jag har ju recept på både köttbullar, åsikter om kaffe mm så det täcker jag in också.
Årets DIY (Do-it-yourself) och inredningsblogg täcker jag lätt in med olika snickeriprojekt in och utomhus. Årets familjeblogg skrivs av unga mammor som fotar sina supergulliga bäbisar, först stora magen sedan det lilla underverket mätt och nöjt. Där ligger jag i lä, helt klart. Liksom Årets stjärnskott, too late. Men årets buskap / inspiration hoppas jag också täcka in då och då. Fast jag tänker inte att bloggen ska vara en upprepning av politiskt korrekta åsikter från P1 och mediavärlden, även om man tycker det är för jävligt hur en del beter sig när man läser inlägg i i #metoo-rörelsens fotspår. 
Funderar på en idé från Grotesco, Broccolipaj - en äldre man som filmar sig själv när han betalar räkningar på nätet. Vilken höjdare och hur många lajks måste inte det bli. Jag menar när Pewdiepie kan filma sig själv när han spelar dataspel och få tusentals följare så... jaså du tror inte det. Ok jag fortsätter väl med mina inlägg om ditt och datt och hoppas du hänger med ett tag till. 
 

Eftermiddagsfika