Bublé!

 

Kanske sköljer det för mycket ny musik över oss genom all strömmande kanaler. Det är väl därför alla årets-bästa-listor spretar så väldigt. Ingen kan ha överblick. Det går att hitta nya guldkorn i varje Best of 2018-lista.
Men jag är utan vidare prut beredd att utse en nostalgitripp till årets bästa album. Michael Bublé med skivan "love". Svärmorsdrömmen från Kanada som sålt 60 miljoner (!) skivor. Varenda låt är välbekant.
Han är inget vidare på att snacka, sett honom på You tube och i sitcoms det blir lite ansträngt men rösten, RÖSTEN! Som sträv sammet, choklad och honung, med djup och värme, efterföljare till Frank Sinatra och andra i samma genre, Tony Bennett, Dean Martin osv.
Fast bättre och vilka arrangemang, dom har han säkert inte gjort, han "bara" sjunger. Varenda låt är välbekant men lyssna på "arret" i My Bloody Valentine, svänget i When Youre Smiling eller magin i I Only Have Eyes for You.
Från Elvis till Edith Piaff sträcker sig låtarna på denna skiva, det blir bara så jäkla bra. Han gjorde en julskiva för några år sedan som varje tid så här års kan spelas igen med stort nöje. Väl värd att återvända till varje december.
Det låter "det var bättre förr" lång väg om denna bloggpost men bättre än så här blev det inte 2018!

Publicerat i Musik
#1 / / Anonym:

...och hans Christmas-album!