Julsnapsen

 
Jag har en god vän som burit runt en liten flaska traditionell snaps från systemet sedan julen 2017, den har varit med på midsommarfirandet 2018. Nu dyker den snart upp igen, julen 2018. Den är lite tullad på men inte slut. Så är det med åtgången av snapsen, inte så våldsam men man vill ju gärna ha nåt starkt till julbordet. Nåt som borrar sig ner och gör hål i fettdallret i kistan, så man kan pressa ned lite till av julens alla läckerheter.
I det inre av mitt barskåp står ovanstående flaska, endast provad.
Alltså hembränd snaps från Mönchberg, västra Tyskland. En present från föräldraföreningen vid något EU projekt som jag var med i för rätt många år sedan. Men man kan ju inte hälla ut päronsnapsen, även om den inte smakar nåt vidare, det är ju en present! Och kul var det och förvånad blev man, har aldrig fått hembränt av klassföräldrar i Sverige.
Men man kan kanske krydda om den?  Ska prova med nåt med lite karaktär. Dill, citron, honung, fänkål mm. Stjärnkocken Matias Dahlgren påstår att man kan använda pepparrot. Fan tro´t men måste prova det också.
Går det helt fel får man väl äntligen en anledning till att hälla ut eländet.

#1 / / Staffan:

Jag kan hjälpa till att prova!