Att nörda ner sig i sippor

Fältsippa
Fältsippor

Så här års kan man ju få inspiration till lite av varje. Promenadgrupper i naturen med nyfikna seniorer  är ju tex. en inspirationskälla.
Där fick jag inte bara se backsippor igen, jag fick också tips om den sällsynta mosippan, kräsna liksom fältsippan. Det ska var sandiga backar som snabbt torkar upp. Och just fältsippor fanns 2 km hemifrån visade det sig. På den gamla galgbacken vid Lönsås kyrka står det ett helt gäng nu och blickar lite blygt ut över slätten runt Fornåsa.
Blåsippor, vitsippor och till och med gulsippor blir man ju alltid glad av att se. Just innan våren bryter ut på allvar och gräset fortfarande är lite brunt och gult. Men de här sipporna känns lite mer extra allt, inte så många som i ett hav av vitsippor men granna och uppseendeväckande om man bara kryper ner på knä.
Och apropå vår, var med och berätta hur långt våren kommit 30/4-1/5 där du befinner dig!
Här hittar du instruktioner för Vårkollen från Sveriges Botaniska förening.

Backsippa
Mosippa
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

1 reaktion på ”Att nörda ner sig i sippor”

  1. Hej Tomas!
    När jag för tre veckor sedan körde hem från Spanien hade våren kommit till södra Tyskland. Då räknar jag sådant, som man ser från bilen; träd som börjar skifta i grönt, vitsippor m m på rastplatser längs vägen.
    Jag har gjort samma resa i 12 år nu, och våren brukar ha hunnit lika långt de flesta av de åren. Ganska normalt, med andra ord.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *