Dos 2

Förra gången jag var här så stod vi i ordnad kö utanför, allt flöt på, några i taget släpptes in, och jag fick klartecken från värdarna inomhus till vilket bås jag skulle gå för att få min covidspruta. Efteråt blev det väntan i en kvart tillsammans många andra så att allt verkade ok. Folk pratade och skojade med värdarna, uppenbart lättade.
Denna gång , sex veckor senare så är det ödsligt utanför på väg in. Nytt är också att en högtalarröst uppmanar mig att gå in fem minuter innan det är dags för att undvika trängsel. Ingen står i kön, välordnat tänker jag,
När jag kommer in blir jag verkligen paff. Inte en enda kund, ingen vaccineras! Där det var mängder av platser sist är det nu ett fåtal. Nytt är också att jag uppmanas att ta ett munskydd för personalens skull. Det var ingen som tänkte på förra gången. Jag får min Moderna-dos och förpassas till vänthallen för de obligatoriska 15 minuterna. Där hoppas jag att nåt kul väntar, en godisskål, en fanfar, en pianotrio och lite fika kanske? Helt tomt!
Under de 20-25 minuter jag är i Saab Arenas väldiga hockey-utrymmen så ser jag tre ytterligare vaccinkunder. Hur kan det vara så? Fick inte alla som var där första gången en tid som jag på ett ungefär. Uppenbarligen inte.
Lite förvirrad tar jag mig ut i vårsolen och ser om blåsorkestern står där. Jag överväger att åka till Systemet för en liten flaska champagne, men slår idén ur hågen eftersom det inte verkar vara nån stor grej att jag överlevt pandemin so far.
Jag åker till Biltema och köper en glass där på vägen ut.
En Mandel Premium.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

3 reaktioner på ”Dos 2”

  1. Jag skall förklara allt detta för dej Tomas, sedan, när jag nu äntligen skall komma igång och vaccinera på fredag. Hoppas få koll på bakgrunden till att det kändes så tomt i hallen idag. Min killgissning handlar om vaccinleveranser; ont om Moderna denna vecka, prioritet för de bokade för 2:a-dosen….
    Men var du verkligen ”kund”? I regionens anvisningar för vaccinatörer kan man inte riktigt bestämma sej, ömsom står det ”kund”, ömsom ”patient”, någon gång ”den som skall vaccineras”. Inget klockrent. Friskus? Medborgare? Vaccinationsmottagare? Vaxare (det finns ju antivaxare…)?

  2. Men härligt ändå Tomas. Jag hoppas att åtminstone fåglarna sjöng för dig när du kom ut! Jag cyklade förbi men såg dig inte, annars hade man ju nästan kunnat få en kram.

  3. Skönt och höra .den andra personen var nog min jobbarkompis. Haha hon sa likadant. Jag ska dit för min andra spruta dagen innan midsommarafton. Gissar att då är det nog lika tomt.😅

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *